У Львові з’явиться гуртожиток для сиріт, які закінчили інтернати, школи та залишили дитячі притулки
Новини

У Львові з'явиться гуртожиток для сиріт, які закінчили інтернати, школи та залишили дитячі притулки. Жити в ньому зможуть молоді люди віком від 18 до 23 років. Про це  повідомив голова постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради свободівець Яромир Самагальський.

 
Як зазначив свободівець, на засіданні комісії депутати підтримали звернення департаменту гуманітарної політики щодо облаштування гуртожитку для сиріт на вулиці Угорській, 2.
 
"Після того, як діти-сироти досягають повноліття, вони змушені залишити дитячі будинки, інтернати, школи і не мають якісної підтримки від держави. Молоді люди попросту опиняються на вулиці, один на один зі світом, зі своїми проблемами. Звичайно, на засіданні комісії ми підтримали цю благородну ініціативу і виділили 300 тисяч гривень для розробки проектно-кошторисної документації на облаштування гуртожитку для сиріт на вулиці Угорській, 2. Створюючи цей гуртожиток, ми намагаємося надати додаткову можливість молоді після закінчення інтернату, школи чи після залишення дитячого притулку не опинитися на вулиці, а продовжити навчання, знайти гідну роботу та адаптуватися до дорослого життя. Жити в цьому гуртожитку зможуть 160 сиріт віком від 18 до 23 років", – повідомив свободівець Яромир Самагальський.