Депутат Львівської міської ради Олександр Клюс взяв участь в обговоренні проблем потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС
Новини

Відбулось розширене засідання Координаційної ради "Чорнобиль - скорбота пам'яті людської". Взяти участь в обговоренні запросили й депутата Львівської міської ради, голову Франківської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександра Клюса.

 
Зустріч відбувалася з ініціативи Франківської районної адміністрації і стосувалась мешканців району, які потерпіли від аварії на ЧАЕС.
 
На зустрічі було наголошено на мізерному фінансуванні для потерпілих. Також обговорювалися розробка програми допомоги та сприяння потерпілим від аварії на Чорнобильській АЕС на міському рівні, проблеми із розподілом путівок на санаторно-медичне лікування, поінформованість членів громадських організацій чорнобильців про наявність таких путівок, справедливий розподіл безкоштовних ліків на базі спеціалізованої аптеки.
 
"У Франківському районі є 400 інвалідів, які постраждали внаслідок Чорнобильської трагедії, а 4 тис. грн. на місяць, які виділяють ліквідаторам на весь район – це мізерна сума.
 
Депутати від фракції ВО "Свобода" готові долучитися до створення та ухвалення цільової програми сприяння потерпілим на рівні м. Львова.
 
«Щоби перейти від декларацій до дій, пропоную головам громадських організацій чорнобильців подати списки інвалідів, які перебувають у важкому матеріальному становищі для виплати депутатської допомоги цим людям», – зазначив голова Франківської районної організації ВО "Свобода", депутат Львівської міської ради Олександр Клюс.