Депутати ВО "Свобода" ініціюють накладання мораторію на пільгове орендування землі і майна, щоб захистити галузь освіти
Новини

Сьогодні, 17 лютого, під час пленарного засідання депутати проголосували за перенесення питання, що стосується звільнення у 2011 році Українського Католицького Університету Української греко-католицької Церкви від сплати орендної плати за землю. За словами Руслана Кошулинського, голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді, питання довелось перенести, оскільки воно потребує детальнішого вивчення. 

 
«Нещодавно до нас звернулись керівники районних управлінь освіти, директори шкіл, і на зустрічах з мешканцями нам надали інформацію про те, що освітянська галузь потребує по фінансуванню 36 млн. грн. Реально коштів на зарплати вчителям є лише до вересня. Ця проблема виникла з двох причин. По-перше, центральна влада просто познущалась з місцевих бюджетів і недофінансувала освітню галузь. По-друге, ми навіть не знали про цей стан речей, тому що керівництво сказало, що виконавчі органи влади просто заборонили їм підходити до депутатів і розповідати про такий стан речей. Почувши ці проблеми, що у вересні місяці наші вчителі не будуть мати зарплати, ми прийняли рішення накласти мораторій на будь-які пільги щодо оренди землі чи комунального майна допоки ми не нагромадимо кошти і будемо впевнені, що наші освітяни отримають заробітну платню. Ми вирішили просити виконавчі органи влади не запроваджувати якісь великі фінансово коштовні проекти, які б вимагали видатки з місцевого бюджету, допоки ми не нагромадимо цих 36 млн. Сьогодні зобов’язують писати вчителів заяви за власний рахунок, укрупнювати групи, не оплачують заміну уроків, ведення груп продовженого дня, класного керівництва тощо. Тому ми вирішили на кожній сесії переглянути, що в нас є, кому ми надаємо пільги, кому не надаємо. Ми мусимо нагромадити кошти і бути впевнені, що освітяни будуть мати заробітну платню», - розповів Руслан Кошулинський, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді. 
 
В планах депутатів зустрітись з мешканцями Львова на громадських слуханнях, щоб обговорити це питання з громадою і тоді прийняти відповідне рішення.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради