Програма молодіжного кредитування - в дії
Новини

Одразу 150 львівських сімей, які стоять на молодіжній черзі, зможуть реалізувати своє право на житло за пільговими умовами.

Для них зведуть окремий будинок на вулиці Роксоляни. Міська рада вже невдовзі має  розпочати будівництво, а закінчити його обіцяє за найближчих 3-4 роки. При чому окрім квартир, там будуть два власних дитсадочки, три спортивних зали загального користування і навіть окремі подвір’я для мешканців - повідомив депутат ЛМР Юрій Гудима
          Продаватимуть таке житло не за ринковою вартістю, а за цінами Держбуду – з розрахунку 5 тисяч 100 гривень за один квадратний метр.

 

Депутат повідомив: «Наша фракція була автором даної    5-річної програми, за яку було проголосовано на сесії міської ради.»
          Зводити будинок почнуть вже цього року. На це в міському бюджеті заклали 10 мільйонів гривень. Ще чотири з половиною мільйони мають виділити із Держбюджету. За умови стабільного фінансування, закінчити будинок планують вчасно.

«На наступній сесії ми будемо просити міського голову, щоб перший транш пішов, а це два мільйони. Якщо все таки ми будемо знати, що ще в кінці каденції почнеться будова і будуть виділені кошти, думаю, що наступники це продовжать і не дадуть цій будові стати довгобудом, бо це саме головне.» - заявив Депутат ЛМР Юрій Кардашевський

Хоч ціни на таке житло будуть соціальні – 5 тисяч 100 гривень за один квадратний метр. Квартири, як запевняють у Асоціації «Укрмолодьжитло» будуть просторі і зі всіма вигодами.

На прибдання квартир молоді  родини отримають кредити на 30 років під 3% річних. При цьому, якщо в є одна дитина, відсотків платити не треба буде. Якщо є дві – сім‘я платитиме лише 75% вартості помешкання, а за три дитини – лише 50%.