Чи з’являться на зупинках громадського транспорту інформаційні трафарети про рух міських автобусних маршрутів?
Новини
За дорученням депутатської групи до міського голови Андрія Садового звернувся депутат Львівської міської ради Олег Сорочкін з проханням посприяти у встановлені на зупинках громадського транспорту інформаційних трафаретів про рух міських автобусних маршрутів.
 
За словами Олега Сорочкіна, надходять численні скарги мешканців м. Львова з приводу незадовільного виконання перевізниками, що здійснюють міські перевезення на автобусних маршрутах, особливо тих, що працюють в режимі маршрутного таксі.
 
«Мешканці скаржаться, що чекаючи автобус на проміжній зупинці, особливо в ранішній та вечірній час, вони не мають жодної інформації про початок, кінець та інтервал руху автобусів на маршруті. Їм приходиться виглядати бажаний автобус та гадати, чи в цей час здійснюється перевезення даним маршрутом, чи ні. Такою ситуацією користуються недобросовісні перевізники, які просто не виконують менш рентабельні ранішні та вечірні рейси, які повинні виконувати незважаючи на завантаження автобуса. Місто Львів є європейським містом, а в багатьох європейських містах на кожній зупинці встановлені відповідні таймери, які показують пасажирам скільки ще часу залишилось до приходу відповідного автобусу до зупинки, не говоримо уже про наявність на зупинках трафаретів з інформацією про початок, закінчення та інтервал руху відповідних маршрутів, що є в кожному європейському місті», - розповідає депутат.
 
Враховуючи вищенаведене Олег Сорочкін у своєму зверненні просить Міського голову доручити Управлінню транспорту та зв’язку встановити на кінцевих та проміжних зупинках громадського транспорту відповідні трафарети з інформацією про міські автобусні маршрути, які проходять через ці зупинки (в тому числі ті, які працюють в режимі маршрутного таксі) з зазначенням інформації про початок, закінчення та інтервал руху а також номерів телефонів Управління транспорту і зв’язку та «гарячої лінії» Львівської міськради.

Відділ інформаційної політики секретаріату ради
Фото: mediastar.net.ua