Бруківку з площі Осмомисла охороняють
Новини
Через археологічні дослідження, ремонт на площі Осмомисла призупиняти не будуть - підрядник та дослідники працюють паралельно. Про це повідомив керівник фракції партії «Реформи і Порядок у ЛМР, заступник голови інженерної комісії Олег Бас. Депутат також додав, що старовинній бруківці із площі не загрожує розкрадання – цінний матеріал охороняє приватна фірма.
 
«Обидва процеси - ремонт та розкопки не перешкоджають один одному. Підрядник, який виграв тендер, зараз проводить заміну водогінних труб. На черзі – ремонт колектора. Приємно зазначити, що відкриття нових історичних знахідок не гальмує виконання ремонтних робіт і терміни їх виконання», - зазначив Олег Бас.
 
За словами  депутата, наразі достеменно невідомо, скільки міському бюджету вартуватимуть археологічні роботи на площі Осмомисла, однак сума не мала би бути дуже великою «Я спілкувався з археологами. І хоч вартості розкопок на Осмомисла вони назвати наразі не можуть, проте запевняють що сума не буде захмарною. Дослідники обіцяють її назвати по завершенню своєї роботи на цьому об’єкті», - повідомив Олег Бас.
 
Разом із тим, додав  депутат, зауваження фракції ПРП щодо розкрадання старовинної бруківки міська влада взяла до уваги – базальтове покриття, демонтоване з площі Осмомисла, охороняють.
 
«Бруківка, яка лежала на площі демонтована і складена. Найнято охоронну фірму, яка має запобігти розкраданню цього матеріалу. Як мене запевнив виконроб фірми-підрядника, вся бруківка з часом буде поставлена на своє місце, жоден камінь не пропаде. Приємно, що міська влада врахувала зауваження нашої фракції та вжила заходів, аби цінне покриття не пропадало, як це було минулими роками», - резюмував депутат.